Process Engineering
 
 
 
Industrii
 
 
BNR BRD (la vanzare)
EURO  4.4390
USD   0.1804
EURO  0.0000
USD   0.0000
Home  »  Industrii  »  Tratarea apelor uzate  »  Desalinizare

Desalinizare

 

 

Desalinizarea apei de mare

Procesele de pretratare

Performanta sistemului Pall Aria pentru aplicatiile de desalinizare


Desalinizarea folosind MF si RO poate fi raspunsul pentru lipsa sursei dumneavoastra de apa

Acolo unde apa proaspata este putina, sunt cautate surse de apa alternative pentru baut si pentru utilizarea industriala. Apa de mare este o resursa vasta si oricand la dispozitie si desalinizarea ei este deja obisnuita in zonele aride ale lumii. Folosirea microfiltrarii urmata de osmoza inversa este pe cale de a deveni standardul acceptat pentru desalinizare. Apa de mare poate fi transformata in apa proaspata de inalta calitate in mod eficient si economic folosind sistemul de microfiltrare Pall AriaTM in combinatie cu membranele RO.

 

 

Desalinizarea apei de mare

Apa oceanelor are o salinitate medie de 35 de parti la mie. Distributia aproximativa a mineralelor dizolvate este: clor, 55%; sodiu, 31%; sulf, 8%; magneziu, 4%; calciu, 1%; si potasiu, 1%. Pretratarea cu sistemul Pall Aria urmata de osmoza inversa poate reduce continutul de sare la mai putin de 500 mg/L. In mod normal, pentru fiecare 1.000 galoane de apa de mare, procesul de desalinizare produce 300 pana la 500 galoane de apa pura.

 

Back to top

 


Procesele de pretratare

Apa de mare trebuie pretratata pentru a indeparta substantele organice, algele si particulele fine care, in majoritatea cazurilor, determina sistemele RO sa se murdareasca prematur. Murdarirea prematura poate creste costurile operationale in mod semnificativ. Sistemul Pall Aria si-a demonstrat capacitatea de a impiedica murdarirea prematura si obturarea membranelor RO. Asigura o alternativa economica la metodele traditionale de pretratare in vederea desalinizarii cum sunt flotatia pneumatica, limpezirea, filtrarea cu nisip si filtrarea cu cartus. Membranele de microfiltrare difera de membranele RO prin aceea ca sunt facute din materiale mai rezistente din punct de vedere chimic care permit sa fie curatate mai agresiv. Drept rezultat, murdarirea membranelor de pretratare nu este, de regula, o problema.

In timpul furtunii, continutul de particule fine din apa de mare de la dispozitivul de aspiratie este variabil. Sistemul Pall Aria utilizeaza membrane de fluorura de polivinilidina cu dimensiunea de 0,1 μm pentru a inlatura chiar si cele mai fine particule din apa. Sistemul a fost proiectat pentru a gestiona particulele de toate tipurile, intrucat chiar si particulele fine pot murdari membranele RO.

 
Pretratarea cu sistemul Pall Aria poate aduce urmatoarele beneficii:

  • O concentratie scazuta de particule suspendate, ceea ce permite membranelor RO sa opereze la un flux ridicat.
  • O apa pretratata stablia care prelungeste durata de viata a membranelor RO.
  • Costuri mai scazute pentru energie, curatarea substantelor chimice, schimbarea cartuselor pentru prefiltrare, si munca.
  • Economisiri suplimentare ale costurilor fiind necesare mai putine vase sub presiune si membrane RO.

Back to top

 

 


Performanta sistemului Pall Aria pentru aplicatiile de desalinizare


Urmatoarele statistici reprezinta performanta tipica a sistemului Pall Aria pentru pretratarea apei sarate. Pentru a mentine performantele optime, se recomanda o curatare lunara la fata locului, folosind hidrat de sodiu si clor urmata de acid.

 

Back to top

 


 

© 2008 - 2015 Process Engineering. All Rights Reserved.
web design by webevolution.ro